Slipa ditt golv

Det finns en bra sak man kan göra för att få sitt golv att se som nytt ut igen, och det är golvslipning. Vi har vänt oss till en firma här i Älvsjö som är experter inom detta område, och vårt golv ser ut som det är nytt. Idag ska jag skriva lite mer om golvslipning och berätta hur man kan göra det, antingen om man gör det själv eller tar hjälp. Tar du hjälp behöver du inte tänka så mycket på vad jag skriver nedanför.

Om du ska slipa dina golv så följ denna process:

1. Ta bort alla möbler och i allmänhet alla föremål som inte är fasta, t.ex. mattor och gardiner.

2. Sopa golvet ordentligt för att få bort så mycket damm som möjligt innan du börjar arbeta på det.

3. Om golvet är mycket slitet kan du behöva använda en slipmaskin för att slipa bort några av de gamla lagren innan du börjar använda sandpappret.

4. Innan du använder sandpappret ska du applicera ett jämnt lager primer för att se till att slutresultatet ser rent och rent ut.

5. Använd först ett grövre sandpapper (t.ex. 60 eller 80) för att avlägsna den gamla finishen och grovgöra träets yta så att det bättre kan absorbera den nya finishen. Gör detta i långa drag och se till att hålla handen i rörelse hela tiden så att du inte av misstag lämnar några intryckningar eller skåror i golvet.

6. När du har tagit bort det mesta av den gamla finishen med det grövre pappret, byt till en finare kvalitet (120-gradig är vanligtvis idealisk) och fortsätt tills du är nöjd.

Nu ska det vara nästan klart, men du kan använda någonting att behandla golvet med, som en träolja.

Du kommer att få ett fint golv om du gör enligt ovanstående lista.