Bli hjälpt genom beteendeterapi

Jag har blivit hjälpt genom att gå på beteendeterapi hos en terapeut i Varberg, och det var verkligen bra att jag gick dit. Totalt var jag där 10 gånger och det innebar en stor förändring till det bättre för mig, och nu vill jag dela med mig om att det finns hjälp att få.

De flesta av dem som erbjuder beteendeterapi är privatpraktiserande psykologer som har privata mottagningar och för vilka det bästa är att ta kontakt via respektive webbplats, men det finns säkert också andra sätt.

I de flesta kommuner är det till exempel möjligt att få gratis hjälp. Då får du ringa växeln, men bara för att det är gratis, kanske det inte är den nivån på hjälpen som just du behöver.

Så, vad är då beteendeterapi, eller KBT, som det också kallas?

Beteendeterapi eller KBT är en förkortning av kognitiv beteendeterapi. Det är en behandlingsform som fokuserar på hur du tänker och beter dig i förhållande till ditt liv nu och vad som har hänt i det tidigare.

I det möte jag hade med terapeuten så frågade hon mig om hur det var för mig när min dotter levde och om jag gjorde något annorlunda efter hennes död. Han tittade också på andra aspekter av mitt liv, till exempel om jag hade en hobby eller roliga aktiviteter som gjorde mig glad, om jag tog hand om mig själv genom att äta bra och sova tillräckligt, och så vidare.

Det blev tydligt för oss båda under sessionerna att det var särskilt värdefullt för mig att kunna prata om mina erfarenheter. Det innebar att det kändes bra för mig att inte behöva dölja något.

Hur som helst var det väldigt hjälpsamt för mig och jag skulle varmt rekommendera andra att gå dit om de kämpar med olika slags problem.